Favoriete Recept

Hier elke week ons favoriete recept!

Penne All' Arrabiata

€2,- per persoon

20 minuten

Savor the flavors of Italian cuisine with this close-up photo of tasty penne pasta in tomato sauce.

Snel recept voor een kleine prijs. 

Download nu de Studfood app  en kook altijd met veel voordeel.

Haal alle ingrediënten bij de AH

BONUS: – €3,50 (parmezaanse kaas 50%)

Ingrediënten

  • 350g penne
  • 300g tomatenblokjes
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 el tomatenpuree
  • 2tl oregano 
  • 1,5tl paprikapoeder
  • 80gr parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta
    Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de 350 g penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

  2. Snijd de groenten
    Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in kleine ringetjes (verwijder de zaadjes als je het minder pittig wilt).

  3. Bak de basis
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui 2–3 minuten. Voeg knoflook en rode peper toe en bak kort mee.

  4. Maak de saus
    Voeg 2 el tomatenpuree toe en bak 1 minuut om te ontzuren.
    Roer de 300 g tomatenblokjes erdoor, voeg 2 tl oregano en 1,5 tl paprikapoeder toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Meng met pasta
    Schep de penne door de saus. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.

  6. Serveren
    Bestrooi met 80 g Parmezaanse kaas en serveer direct.

Eet smakelijk!

 

Download voor meer voordelige recepten. 

  Volgende week:

Loaded fries

A vibrant platter of savory sweet potato fries with fresh toppings, perfect for a tasty snack.

Wat vond je van dit recept?

Scroll naar boven