Kook de pasta Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de 350 g penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Snijd de groenten Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in kleine ringetjes (verwijder de zaadjes als je het minder pittig wilt).
Bak de basis Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui 2–3 minuten. Voeg knoflook en rode peper toe en bak kort mee.
Maak de saus Voeg 2 el tomatenpuree toe en bak 1 minuut om te ontzuren. Roer de 300 g tomatenblokjes erdoor, voeg 2 tl oregano en 1,5 tl paprikapoeder toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Meng met pasta Schep de penne door de saus. Voeg eventueel een scheutje van het kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.
Serveren Bestrooi met 80 g Parmezaanse kaas en serveer direct.